Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer dat de darmgezondheid ondersteunt. Het is gemaakt van ontsuikerde bietenpulp vlokken en bevat geen enkele toevoeging dus ook geen melasse. De vlokken worden bewerkt via een gepatenteerd verhittingsproces. Hierdoor kan het product snel – 10 minuten - geweekt worden, in warm én koud water. Lekker, handig en gezond voor álle paarden

Pavo SpeediBeet bevat geen zetmeel en heeft een suikergehalte van slechts 5%. Dit maakt het een ideaal voer voor paarden met een verhoogd risico op hoefbevangenheid. We zijn er trots op dat we de goedkeuring hebben gekregen van het Britse Laminitis Trust.

Pavo SpeediBeet bevat veel pectine, een oplosbare vezel die nog beter verteerbaar is dan de vezels in ruwvoer. Hierdoor is deze bietenpulp een fantastische bron van langzaam vrijkomende energie en perfect geschikt voor wedstrijdpaarden. Pectine heeft een prebiotische werking wat betekent dat de vezels de groei van gezonde bacteriën in de darmen ondersteunen. Dit is zeer belangrijk voor goed functionerende darmen.


Pavo SpeediBeet valt onder de categorie ruwvoer en bevat geen toegevoegde vitaminen en mineralen. Voer je alleen Pavo SpeediBeet naast je overige ruwvoer, dan is aanvulling van vitaminen en mineralen, bijvoorbeeld met Pavo SummerFit koeken aan te raden.

Let op: Pavo SpeediBeet kun je alleen in geweekte vorm voeren. Zorg dus dat je het veilig bewaart en dat uitbrekende paarden er niet bij kunnen.
Voor meer informatie zie www.pavospeedibeet.nl

Voertip

Omdat Pavo SpeediBeet weinig suiker bevat en helemaal geen melasse moeten veel paarden even wennen aan de smaak. Meng SpeediBeet de eerste dagen met je gewone krachtvoer, of voeg er een beetje Pavo SlobberMash aan toe. Na enige dagen kun je het desgewenst afbouwen.

Belangrijke eigenschappen

 • Gezonde ruwvoervezels met prebiotisch effect
 • Ondersteunt goede darmwerking
 • Zeer laag suiker, geen melasse

Toepassing

Pavo SpeediBeet past in het rantsoen van paarden met:

 • Hoefbevangenheid, EMS, insulineresistentie – lager fructaangehalte dan hooi/gras
 • Achterstand in conditie
 • Senioren met slecht gebit – gedeeltelijke ruwvoervervanger
 • Sportpaarden – slow release energie en vocht voorraad in de darmen
 • Moeilijke eters - smakelijk
In december heeft Pavo op deze site een oproep aan paardenhouders gedaan om SpeediBeet te proberen bij hun paard. In totaal 60 klanten in Nederland en België hebben een zak van 15kg ontvangen. Via een enquête formulier hebben zij hun bevindingen met ons gedeeld. In dit artikel lees je de samenvatting van deze klantentest.

Voervoorschrift

 • Advies als gezonde aanvulling: 50 gram per 100 kg lichaamsgewicht per dag.
 • Maximaal voeradvies als onderdeel van het ruwvoer: 400 gram per 100 kg lichaamsgewicht per dag.
 • Ter bereiding, 1 deel SpeediBeet mengen met 3 delen water. Hierna goed mengen en minimaal 10 minuten laten staan. Het product is dan klaar om te voeren.
Schepinhoud

 • 1 volle Pavo voerschep SpeediBeet bevat circa 0,7 KG.

Samenstelling

Ongemelasseerde suikerbietenpulp

Verpakking

Zakgoed 15 kg

teneurs garanties

Energie (EWPa) 0,83
Energie (MegaJoule) 12,0 MJ/kg
Verteerb. ruw eiwit 4,2 %
Ruw eiwit 10,0 %
Ruw vet 0,7 %
Ruwe celstof 16,0 %
Ruw as 9,0 %
Suiker 5,0 %
Zetmeel 0,0 %
Lysine 3,2 %
Methionine 1,5 %

Mineralen

Calcium 0,7 %
Fosfor 0,1 %
Natrium 0,24 %
Kalium 1,14 %
Magnesium 0,3 %

Houdbaarheid

Zakgoed 12 mth

Voedingsadvies